‘Wadloop’ weekend Dorpslopers 22/23 september 2018

Omdat de Dorpslopers 12,5 jaar bestaan te vieren hadden, kregen sommigen het geweldige idee om te gaan wadlopen, met een overnachting, in Friesland. Maar door het voorspelde slechte weer en het hoge water werd het door de gids afgelast. Jammer.

De bus, het slaapverblijf, de BBQ enz. was allemaal al geregeld, dus toen moest de organisatie met spoed op vrijdagmiddag nog een alternatief bedenken. Na veel gezoek op internet en rondgebeld te hebben hadden ze nog een boottocht kunnen regelen naar Engelmansplaat, (daar zouden we eerst te voet naartoe zijn gegaan) en weer terug.

Het begon dus op zaterdagmorgen. De bus vertrok om 6.30 uur in H-Mierde, toen langs Jeanne wat spullen oppikken en door naar L-Mierde waar de rest ook instapte. De reis kon beginnen.

Met een koffie- en plasstop onderweg kwamen we om 10 uur aan bij ons verblijf.

Even de boel verkennen, bedden verdelen, eventueel verkleden, en toen kregen we lekkere koffie/thee met een heerlijke Friese koek (was een klein gebakje) in de recreatieruimte. Daarna weer de bus in om naar de opstapplaats van de boot te rijden. Allemaal op de boot, waar we een leuke boottocht gemaakt hebben. Sommigen werden nat door af en toe een spatje regen of van de harde wind die soms het zeewater de boot in waaide. Sommigen zijn onder in de boot gebleven en hebben daar wat spelletjes gedaan zoals: Raad eens wie ik in mijn hoofd heb, en wie komt er van de trap. Veel plezier o m niks gehad. Ook daar hebben we weer koffie of iets te drinken gehad.

Terug van de boottocht hebben we nog een wandeling van een uur gemaakt. Het duurde even voor we wisten welke kant we op moesten, maar toen konden we toch echt gaan lopen. Was een mooie tocht. Weer terug de bus in en naar onze accommodatie. Even opfrissen en toen gingen we BBQ-en. Ook dat was super verzorgd en smaakte erg goed.

We hadden van tevoren per mail een kleur toegewezen gekregen, en het was de bedoeling dat we na de BBQ, iedereen bij zijn eigen teamgenoten met dezelfde kleur, ging zitten. En dan kon het avondspel beginnen. Het was: Ik hou van de Dorpslopers. Heeeel creatief en vakkundig was het voorbereid. Alles kwam voorbij: liedjes raden, spellen, letter op de buik-rug, vragen beantwoorden, vier op een rij enz.

Ondertussen zou de jury ook nog punten verdelen voor het best verkleedde team in de hun aangewezen kleur. Daar was door sommigen veel aandacht aan besteed en door sommigen iets minder maar die hadden dan weer andere kwaliteiten. J Uiteindelijk won team groen. (Dat bestond uit Suzanne, Piet, Thea, Rob, Lizeth, Stefan, Wilma, Marco (buschauffeur). De prijs was een prachtige beker met een snoepzak erin.

Daarna tafels en stoelen aan de kant en kon het dansen beginnen. Met een gehuurde muziekcomputer konden de beentjes van de vloer wat ook door zowat iedereen gedaan werd.

Geweldige gezellige avond gehad. Om 1 uur moest de muziek wat zachter en om half 2 werden we vriendelijk verzocht om ons mandje te gaan opzoeken. Iedereen was moe en voldaan. Sommigen moesten nog even klimmen om hun stapelbed in te komen en na nog even na kletsen en giebelen konden we gaan slapen. Of proberen te slapen.

's Morgens op tijd weer ons bedje uit om om 8 uur te gaan wandelen/hardlopen. En ja hoor iedereen was weer fris!!! en fruitig aanwezig. Daarna om half 10 ontbijten wat heel goed verzorgd was door de beheerder. Even opruimen en om 10 voor 11 reden we weer richting Mierd. Met nog een koffiestop zijn we moe maar voldaan weer goed aangekomen.

Ik vond het een machtig-prachtig-gezellig-veel gelachen-weinig geslapen-heerlijk gegeten-fijn gedanst-sportief gewandeld, weekend.

Ik denk dan ook dat ik namens iedereen spreek dat het geweldige dagen waren en………

ik weet zeker dat ik namens iedereen spreek dat we de organisatie ontzettend willen bedanken voor hun inzet om iedereen een paar onvergetelijke dagen te bezorgen.

Groetjes, Wilma.

Klik hier om alle foto's te zien in ons Dorpslopers-album

 

Wat een avontuur: Elfsteden Estafette 12 en 13 juni 2015

De voorbereidingen In het najaar van 2014 kwam vanuit het bestuur van onze mooie vereniging de vraag of er interesse was om in juni 2015 deel te nemen aan de Elfsteden Estafette. Daar hebben een aantal enthousiastelingen op gereageerd. In februari zijn we voor de eerste keer bij elkaar geweest om in grote lijnen duidelijkheid te krijgen over hoe een en ander in zijn werk zou gaan. Daar werden we nog enthousiaster van. Jeffrey en Susan hadden geregeld dat er drie bussen beschikbaar waren, waarmee we onszelf konden verplaatsen. Ook dat was heel erg fijn natuurlijk.
 
Op vrijdag 6 maart zijn we gestart met de trainingen. Iedere vrijdag kwamen de lopers die beschikbaar waren en de navigators bij elkaar om een route van ongeveer 24 km te lopen. In het begin maakten Sjef en Karin Verbaanderd de routes. Later kregen Jeanne en Jos van hen bijles en namen dit van hen over. Sjef en Karin: hartstikke bedankt dat jullie de groep daar in het begin zo fijn
bij hebben geholpen. Na iedere training was er heerlijke peperkoek en werd er nog gezellig een kopje koffie gedronken. In het begin was het vinden van de route via de Garmins nog een beetje onwennig, maar na verloop van tijd kregen de navigators steeds meer vertrouwen. Iedereen was er klaar voor: lopers, navigators en chauffeurs. Vooral toen we op 3 mei de tocht naar Scherpenheuvel hadden volbracht.
 
De groepen werden als volgt ingedeeld: Groep 1: chauffeur Geert, lopers Leo, Ad, Aukje, Nienke, Lettie, Sandra, Monique, Anouk, navigator/loper Jeanne en navigator Tonny Groep 2: chauffeur Jan, lopers Robert, Jos, Jeffrey, Ruud, Janny, Suzan, navigator/loper Petra en navigators Lea en Jacqueline.

 Vrijdag 12 juni: Om 09.30 uur was het verzamelen bij Jeanne. Iedereen kwam met tassen vol aan, want men wou op alle weersomstandigheden voorbereid zijn. Helaas kon op het allerlaatst Nienke niet mee vanwege familieomstandigheden, dat vond iedereen heel erg jammer. Wel fijn dat ze de groep kwam uitzwaaien.
 
Om 10.00 uur vertrokken we. Onderweg dronken we nog een kopje koffie in Almere en om 13.30 uur was de aankomst in Leeuwarden. We waren de eerste vereniging die zich bij de organisatie meldde. Bij het ophalen van de startbewijzen, probeerde Aukje nog de scheve toren die op het plein stond recht te zetten en werden we nog op de foto gezet.
 
Daarna gingen we naar de verzamelplek waar we ons als ware zigeuners in een hoekje van de parkeerplaats op een grasveld onder de bomen installeerden. Alles hadden we bij de hand: aggregaten om water te koken waarna we heerlijk een kopje koffie en thee konden drinken tot wc-papier aan toe. In de tussentijd werd er vooral gerust, maar Leo deelde ook (aan de liefhebber) een lekkere massage uit.
 
Rond 16.30 werden de voorbereidingen voor het avondeten getroffen: cup-asoup en een heerlijke pastasalade, gemaakt door Monique van Eindhoven – nogmaals heel hartelijk bedankt daarvoor.

 

 

september 2008

1e Lustrum van loop- en wandelgroep "de Dorpslopers"

Vijf jaar de Dorpslopers - Wadlopen

Door: Jeanette Fluit

Zondagochtend op tijd op, een licht ontbijtje, hardloopschoenen aan, en dan heerlijk door de Hooge- en Lage Mierdse bossen rennen. De zon die door de ochtendnevel  heen breekt, de vogels die zich laten horen. Lijf en leden worden afgemat, de geest wordt opgeladen. 

Dit is het wekelijkse zondagochtend ritueel van een vaste groep Dorpslopers, onder leiding van een viertal motiverende trainers.
Vele dorpsgenoten hebben inmiddels mogen proeven van dit verkwikkende concept, opgezet door initiatiefnemers Piet van der Heijden, Jac Naus, Sjef van Beers en Leo van Avendonk.
Jac heeft inmiddels afscheid genomen als trainer, Johan Daniëls heeft zich als trainer aangesloten. Het ledenbestand is in de afgelopen jaren gewisseld, maar er is en blijft een vaste kern enthousiastelingen. 
Op dit moment telt de club 40 hardlopers en wandelaars, allemaal mensen uit Hulsel, Hooge- en Lage Mierde, maar ook een aantal mensen uit Reusel en andere omliggende dorpen.

Loopgroep de Dorpslopers vierde in 2011 haar eerste lustrum.
Niet met een groots opgezet dronkenmansfeest maar zoals het een sportieve club betaamd, met een actief uitje. Wadlopen. Op 24 september met de hele club naar Friesland.

Vol goede moed werden auto’s volgeladen, familieleden uitgezwaaid en tom toms ingeschakeld, om op te rukken naar het verre Noorden. De zeewind, de duinen, het wad, een heel avontuur voor de Kempenaren, gewend aan bossen en dazen. 

De stemming zat er goed in en het weer werkte mee. De conditie van de deelnemers was na vijf jaar trainen op peil, het bedwingen van het wad daardoor een makkie.
De clubgeest zat er goed in, en de Dorpslopers kunnen er weer voor vijf jaar tegenaan.

Door onze mooie bossen op weg naar het volgende lustrum, in 2016.