Roy de Boo gaat binnenkort aan een enorme uitdaging beginnen.
Een wandeltoch naar Santiago de Compostela.

Op deze site is een knop: 'volg Roy' gemaakt.
Klik hierop om rechtstreeks naar de blog van Roy te gaan.

Hier Roy zijn verhaal:

Santiago de Compostela,

Toen ik 5 jaar geleden tegen gezondheidsproblemen aanliep, sloeg de medicatie die ik kreeg goed aan, maar een vervelende bijwerking was dat mijn benen niets meer wilden.

En dat is balen als je op dat moment net je derde TTM hebt gelopen; een van mijn favoriete bezigheden.

Deze situatie heeft vier maanden geduurd en ik maakte me zorgen of dit nog wel goed kwam.

Gelukkig kwam het goed en ik besloot dat ik een daad moest stellen uit dankbaarheid voor het feit dat ik het had overleefd, opgedragen aan mijn oudste broer die dezelfde ziekte helaas niet heeft overleefd maar die altijd in mijn hart zal zijn.

Ik wilde weer iets met hardlopen gaan doen, maar om na 16 chemokuren (met nog 8 te gaan) weer een TTM (10 km) te gaan lopen was niet echt mijn meest briljante idee moet ik achteraf toegeven. De meesten zullen dat bij de finish wel hebben gezien.

Rond die tijd hoorde ik dat er een lezing zou komen van Jan van Gisbergen n.a.v. zijn boek Voer voor de goede wolf dat zijn ervaringen beschrijft tijdens zijn tochten naar Santiago de Compostela.

Tijdens de lezing voelde ik het al (op zijn zachtst gezegd); ik dacht: dit is het, dit ga ik doen.

Ik kocht het boek van Jan en toen ik het gelezen had was de beer helemaal los.

Door de lange-termijn effecten van mijn behandeling werd het hardlopen toch weer steeds moeilijker, dus was wandelen voor mij de meest logische stap J en ik begon langzaam toe te leven naar een voetreis naar Santiago de Compostela, de zogenaamde Camino.

De ca. drie jaar aan mentale en conditionele voorbereiding konden wat mij betreft niet snel genoeg om maar dat gingen ze wèl, want op 8 april is het zover en dat is nu nog minder dan drie weken…

Mijn wandeltraining verloopt voorspoedig; ik word fysiotherapeutisch begeleid en geadviseerd door Gerrie Maas die ik intussen wel een soulmate mag noemen.

Uiteraard mag ik Mia niet vergeten te noemen, die al mijn plannen geduldig heeft ondersteund terwijl we elkaar toch een tijd niet zullen zien.

Alle mogelijke voorbereidingen zijn getroffen; ik heb een aantal mensen gesproken die deze tocht ook hebben gelopen, o.a. Merlijn van Gisbergen en Jeanne en Wil van Kollenburg in Eindhoven en ik ga op stap met een hoop bagage aan goede tips en wandelbenodigdheden.

Vorig weekend heb ik in Vessem (mijn vertrekpunt) in pelgrimshoeve Kafarnaüm bij de St Jacobushoeve een voorbereidingsweekend gevolgd, waar ervaren en toekomstige camino-lopers werden bijgepraat en geïnstrueerd door het team van deze pelgrimshoeve. Wat een ervaring!

Intussen heb ik ook een blog geopend die te vinden is vanaf de site van de Dorpslopers, (knop 'volg Roy' op de homepage) dus jullie kunnen me volgen. Oppeppers zijn altijd welkom want het wordt geen rondje in het park, wel een periode van bezinning. Ik hoop vóór 25 juli, de naamdag van St. Jacob, in Santiago te zijn.

groet, Roy