Hallo beste Dorpslopers,


Onze vriendin en jullie Dorpsloperslid, Nancy van Gisbergen, heeft de vreselijke ziekte van Huntington.


Wij zijn op zoek naar sponsoren voor onze dam tot dam loop op 18 september. Deze lopen wij om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte.

Wij hopen op jullie medewerking!

Met vriendelijke groeten

Mirjam Beex- van Gestel & Danielle van der Heijden- van Raak

 

Via de volgende link kan je ons sponsoren;

http://www.zzf.nl/cause/dam-tot-dam-loop/. Ook staan er op verschillende plekken in Hooge Mierde donatieboxen. Geef onze vriendin Nancy en alle andere die met deze ziekte geconfronteerd worden HOOP! Hoop op genezing of in ieder geval een menswaardig bestaan.

Iedere donatie, hoe groot of hoe klein ook wordt heel erg op prijs gesteld en gewaardeerd.

 

De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Je hebt 50% kans om het te krijgen als één van je ouders het heeft. Helaas heeft onze vriendin Nancy van Gisbergen uit Hooge Mierde deze vreselijke ziekte van haar moeder Jo van Gisbergen geërfd. Er heerst taboe en schaamtegevoel op de ziekte. Relaties, carrières, een levensverzekering… ze zijn niet meer zeker. Het is op dit moment niet mogelijk om de ziekte te genezen of zelfs het verloop af te remmen. Kansen op een geneesmiddel zijn veelbelovend. Er is vier miljoen euro nodig om tot de resultaten te komen, waar men veel van verwacht. Daarom lopen wij op 18 september de Dam-tot-Dam-Loop, een hardloopwedstrijd over 10 Engelse Mijl (16,1 km) van Amsterdam naar Zaandam.

 

Mirjam Beex-van Gestel en Danielle van der Heijden-van Raak