De Dorpslopers ‘echt één groep’

21 mei, 2016


10 jaar geleden; 4 trainers werden samengebracht door Jac Naus. En een clubje beginnende lopers ging van start.
In ons Smoelenboek staan onze leden in volgorde van aanmelden. De eerste 6 leden zijn er vanaf het prille begin in maart bij. Nog eens 12 leden zijn in de loop van 2006 gestart.

In de jaren daarna kwamen er mensen bij, vielen er mensen af: met als resultaat een almaar groeiende vereniging, met nu 130 namen op de lijst!

En we hebben een naam, ‘de Dorpslopers’, deze is niet bewust verzonnen maar ergens in de tijd ontstaan. Als afkorting van de 3 dorpen Hulsel, Hooge en Lage Mierde. Inmiddels staat deze term voor veel meer dorpen.

Iedere zondagochtend wordt de grote groep gesplitst. Wandelaars, groep 1, groep 2, groep 3 en als ze er zijn: de beginners. Maar iedere zondagochtend ook komen we weer samen, bij onze thuisbasis de Spartelvijver.

Naast bovengenoemde groepen zijn er meer splitsingen. Zo hebben we de woensdagochtendgroep, de woensdagavondlopers, de bootcampers,  groep 1 traint regelmatig extra en onlangs zijn de gematigde lopers begonnen om een vrijdag-duurloop van de grond te krijgen.

Wat een verscheidenheid aan clubjes binnen onze club.

Zaterdag 21 mei brak aan. Met de hele club vieren dat we 10 jaar bestaan!

De ganse dag is met man en macht gewerkt om deze hele club te mixen, te vieren delen, te herverdelen en tegen elkaar op te zetten.

Dat begon al bij de fietstocht naar de daglocatie. Hooge Mierde werd gescheiden van Lage Mierde en Netersel fietste ook apart. De mensen van buiten deze dorpen mochten kiezen.
Natuurlijk koos onze gewaardeerde trainer Geert ervoor om met Lage Mierde mee te fietsen! (Of zou hij een geografische reden hebben gehad voor dit besluit?)

Vervolgens kregen we bij het aanmelden op locatie ‘een nummer’. Het vierendelen was begonnen. Tijdens het koffie drinken en taartje eten werd er al druk gezocht naar groepsgenoten. En iedereen in zijn sas, want iedereen bleek bij leuke mensen in de groep te zitten!

2 groepen begonnen met een gps-wandeltocht, 2 groepen begonnen op locatie. Hardlopers en wandelaars alles flink door elkaar gemixt en leuk om minder bekende clubgenoten beter te leren kennen.

De gps-wandeltocht was heerlijk, door een prachtige omgeving, met her en der hersenkrakers en opdrachten.

De activiteit op locatie werd begonnen met: je raadt het al: het splitsen van de groepen!
En daar had Hoogeloon goed over nagedacht. Eerst mochten we 2 teamgenoten zoeken en zo een groepje van 3 vormen. Iedereen happy: iedereen bij zijn of haar eigen ‘maatje(s)’.

Binnen het clubje van 3 moesten we bepalen wie ‘iets’ was. Hardloper, kikker of flamingo.
En toen kwam de schok: hardlopers bij elkaar, kikkers bij elkaar, flamingo’s bij elkaar. Met een gekleurd lintje werden we ad hoc blauwe, witte en oranje groep.

Iedereen zijn of haar maatje kwijt. Maar ook nu weer happy: want toch ook wel weer bij hele leuke mensen in de groep.

Mijn persoonlijke favorieten waren de blauwe tonnen en het touwparcours. Echt een uitdaging en geweldig om te zien hoe je mede teamgenoten aan het struggelen zijn. Heel wat Dorpslopers liepen hierbij wat krassen, schaafwondjes en vooral blauwe plekken (op de raarste plaatsen) op.

Daar waar we als groep toch al zo’n beetje de hele dag uit elkaar werden getrokken, en in de strijd om te winnen tegen elkaar werden opgezet, deden de tonnen precies het tegenovergestelde.

Menig Dorpsloper werd nog niet eerder zó innig samen gebracht met een clubgenoot, als tijdens de tonnen-brug-activiteit. En eenmaal stevig tegen elkaar gedrukt, als haringen in een tonnetje en dan letterlijk, kwam je nog niet zomaar van elkaar los.

Moe, warm en dorstig nog even op het terras zitten om te genieten van het middagzonnetje en een paar drankjes. Krachten opdoen voor de fietstocht richting onze volgende locatie. Heku in Hooge Mierde.

Heku bleek een TOP locatie. De leden die er overdag niet bij konden zijn sloten zich aan, netjes gekapt en gekleed, mengden ze zich tussen de bezwete lijven in gemakkelijke kloffies. Het was allemaal goed.

Heerlijke salades, goed gegrild vlees, een volle koelwagen met dranken, het was er allemaal.

En al naar gelang de avond vorderde werden de afzonderlijke groepen en groepjes meer en meer één. Op de dansvloer, alle tafels en stoelen opgeborgen, gingen de voetjes van de vloer. Werden de polonaises ingezet. Leerden we teamgenoten op een heel andere manier kennen.
(Wie had gedacht de Robert zo goed kon hakken!  En dat hield hij ook nog gewoon de hele avond vol.)

Al met al een geweldige dag. En we kunnen met trots roepen:

Eén club: WIJ DORPSLOPERS!

(Jeanette Fluit)