Wat een avontuur: Elfsteden Estafette 12 en 13 juni 2015

De voorbereidingen In het najaar van 2014 kwam vanuit het bestuur van onze mooie vereniging de vraag of er interesse was om in juni 2015 deel te nemen aan de Elfsteden Estafette. Daar hebben een aantal enthousiastelingen op gereageerd. In februari zijn we voor de eerste keer bij elkaar geweest om in grote lijnen duidelijkheid te krijgen over hoe een en ander in zijn werk zou gaan. Daar werden we nog enthousiaster van. Jeffrey en Susan hadden geregeld dat er drie bussen beschikbaar waren, waarmee we onszelf konden verplaatsen. Ook dat was heel erg fijn natuurlijk.
 
Op vrijdag 6 maart zijn we gestart met de trainingen. Iedere vrijdag kwamen de lopers die beschikbaar waren en de navigators bij elkaar om een route van ongeveer 24 km te lopen. In het begin maakten Sjef en Karin Verbaanderd de routes. Later kregen Jeanne en Jos van hen bijles en namen dit van hen over. Sjef en Karin: hartstikke bedankt dat jullie de groep daar in het begin zo fijn
bij hebben geholpen. Na iedere training was er heerlijke peperkoek en werd er nog gezellig een kopje koffie gedronken. In het begin was het vinden van de route via de Garmins nog een beetje onwennig, maar na verloop van tijd kregen de navigators steeds meer vertrouwen. Iedereen was er klaar voor: lopers, navigators en chauffeurs. Vooral toen we op 3 mei de tocht naar Scherpenheuvel hadden volbracht.
 
De groepen werden als volgt ingedeeld: Groep 1: chauffeur Geert, lopers Leo, Ad, Aukje, Nienke, Lettie, Sandra, Monique, Anouk, navigator/loper Jeanne en navigator Tonny Groep 2: chauffeur Jan, lopers Robert, Jos, Jeffrey, Ruud, Janny, Suzan, navigator/loper Petra en navigators Lea en Jacqueline.

 Vrijdag 12 juni: Om 09.30 uur was het verzamelen bij Jeanne. Iedereen kwam met tassen vol aan, want men wou op alle weersomstandigheden voorbereid zijn. Helaas kon op het allerlaatst Nienke niet mee vanwege familieomstandigheden, dat vond iedereen heel erg jammer. Wel fijn dat ze de groep kwam uitzwaaien.
 
Om 10.00 uur vertrokken we. Onderweg dronken we nog een kopje koffie in Almere en om 13.30 uur was de aankomst in Leeuwarden. We waren de eerste vereniging die zich bij de organisatie meldde. Bij het ophalen van de startbewijzen, probeerde Aukje nog de scheve toren die op het plein stond recht te zetten en werden we nog op de foto gezet.
 
Daarna gingen we naar de verzamelplek waar we ons als ware zigeuners in een hoekje van de parkeerplaats op een grasveld onder de bomen installeerden. Alles hadden we bij de hand: aggregaten om water te koken waarna we heerlijk een kopje koffie en thee konden drinken tot wc-papier aan toe. In de tussentijd werd er vooral gerust, maar Leo deelde ook (aan de liefhebber) een lekkere massage uit.
 
Rond 16.30 werden de voorbereidingen voor het avondeten getroffen: cup-asoup en een heerlijke pastasalade, gemaakt door Monique van Eindhoven – nogmaals heel hartelijk bedankt daarvoor.