september 2008

1e Lustrum van loop- en wandelgroep "de Dorpslopers"

Vijf jaar de Dorpslopers - Wadlopen

Door: Jeanette Fluit

Zondagochtend op tijd op, een licht ontbijtje, hardloopschoenen aan, en dan heerlijk door de Hooge- en Lage Mierdse bossen rennen. De zon die door de ochtendnevel  heen breekt, de vogels die zich laten horen. Lijf en leden worden afgemat, de geest wordt opgeladen. 

Dit is het wekelijkse zondagochtend ritueel van een vaste groep Dorpslopers, onder leiding van een viertal motiverende trainers.
Vele dorpsgenoten hebben inmiddels mogen proeven van dit verkwikkende concept, opgezet door initiatiefnemers Piet van der Heijden, Jac Naus, Sjef van Beers en Leo van Avendonk.
Jac heeft inmiddels afscheid genomen als trainer, Johan Daniëls heeft zich als trainer aangesloten. Het ledenbestand is in de afgelopen jaren gewisseld, maar er is en blijft een vaste kern enthousiastelingen. 
Op dit moment telt de club 40 hardlopers en wandelaars, allemaal mensen uit Hulsel, Hooge- en Lage Mierde, maar ook een aantal mensen uit Reusel en andere omliggende dorpen.

Loopgroep de Dorpslopers vierde in 2011 haar eerste lustrum.
Niet met een groots opgezet dronkenmansfeest maar zoals het een sportieve club betaamd, met een actief uitje. Wadlopen. Op 24 september met de hele club naar Friesland.

Vol goede moed werden auto’s volgeladen, familieleden uitgezwaaid en tom toms ingeschakeld, om op te rukken naar het verre Noorden. De zeewind, de duinen, het wad, een heel avontuur voor de Kempenaren, gewend aan bossen en dazen. 

De stemming zat er goed in en het weer werkte mee. De conditie van de deelnemers was na vijf jaar trainen op peil, het bedwingen van het wad daardoor een makkie.
De clubgeest zat er goed in, en de Dorpslopers kunnen er weer voor vijf jaar tegenaan.

Door onze mooie bossen op weg naar het volgende lustrum, in 2016.