‘Wadloop’ weekend Dorpslopers 22/23 september 2018

Omdat de Dorpslopers 12,5 jaar bestaan te vieren hadden, kregen sommigen het geweldige idee om te gaan wadlopen, met een overnachting, in Friesland. Maar door het voorspelde slechte weer en het hoge water werd het door de gids afgelast. Jammer.

De bus, het slaapverblijf, de BBQ enz. was allemaal al geregeld, dus toen moest de organisatie met spoed op vrijdagmiddag nog een alternatief bedenken. Na veel gezoek op internet en rondgebeld te hebben hadden ze nog een boottocht kunnen regelen naar Engelmansplaat, (daar zouden we eerst te voet naartoe zijn gegaan) en weer terug.

Het begon dus op zaterdagmorgen. De bus vertrok om 6.30 uur in H-Mierde, toen langs Jeanne wat spullen oppikken en door naar L-Mierde waar de rest ook instapte. De reis kon beginnen.

Met een koffie- en plasstop onderweg kwamen we om 10 uur aan bij ons verblijf.

Even de boel verkennen, bedden verdelen, eventueel verkleden, en toen kregen we lekkere koffie/thee met een heerlijke Friese koek (was een klein gebakje) in de recreatieruimte. Daarna weer de bus in om naar de opstapplaats van de boot te rijden. Allemaal op de boot, waar we een leuke boottocht gemaakt hebben. Sommigen werden nat door af en toe een spatje regen of van de harde wind die soms het zeewater de boot in waaide. Sommigen zijn onder in de boot gebleven en hebben daar wat spelletjes gedaan zoals: Raad eens wie ik in mijn hoofd heb, en wie komt er van de trap. Veel plezier o m niks gehad. Ook daar hebben we weer koffie of iets te drinken gehad.

Terug van de boottocht hebben we nog een wandeling van een uur gemaakt. Het duurde even voor we wisten welke kant we op moesten, maar toen konden we toch echt gaan lopen. Was een mooie tocht. Weer terug de bus in en naar onze accommodatie. Even opfrissen en toen gingen we BBQ-en. Ook dat was super verzorgd en smaakte erg goed.

We hadden van tevoren per mail een kleur toegewezen gekregen, en het was de bedoeling dat we na de BBQ, iedereen bij zijn eigen teamgenoten met dezelfde kleur, ging zitten. En dan kon het avondspel beginnen. Het was: Ik hou van de Dorpslopers. Heeeel creatief en vakkundig was het voorbereid. Alles kwam voorbij: liedjes raden, spellen, letter op de buik-rug, vragen beantwoorden, vier op een rij enz.

Ondertussen zou de jury ook nog punten verdelen voor het best verkleedde team in de hun aangewezen kleur. Daar was door sommigen veel aandacht aan besteed en door sommigen iets minder maar die hadden dan weer andere kwaliteiten. J Uiteindelijk won team groen. (Dat bestond uit Suzanne, Piet, Thea, Rob, Lizeth, Stefan, Wilma, Marco (buschauffeur). De prijs was een prachtige beker met een snoepzak erin.

Daarna tafels en stoelen aan de kant en kon het dansen beginnen. Met een gehuurde muziekcomputer konden de beentjes van de vloer wat ook door zowat iedereen gedaan werd.

Geweldige gezellige avond gehad. Om 1 uur moest de muziek wat zachter en om half 2 werden we vriendelijk verzocht om ons mandje te gaan opzoeken. Iedereen was moe en voldaan. Sommigen moesten nog even klimmen om hun stapelbed in te komen en na nog even na kletsen en giebelen konden we gaan slapen. Of proberen te slapen.

's Morgens op tijd weer ons bedje uit om om 8 uur te gaan wandelen/hardlopen. En ja hoor iedereen was weer fris!!! en fruitig aanwezig. Daarna om half 10 ontbijten wat heel goed verzorgd was door de beheerder. Even opruimen en om 10 voor 11 reden we weer richting Mierd. Met nog een koffiestop zijn we moe maar voldaan weer goed aangekomen.

Ik vond het een machtig-prachtig-gezellig-veel gelachen-weinig geslapen-heerlijk gegeten-fijn gedanst-sportief gewandeld, weekend.

Ik denk dan ook dat ik namens iedereen spreek dat het geweldige dagen waren en………

ik weet zeker dat ik namens iedereen spreek dat we de organisatie ontzettend willen bedanken voor hun inzet om iedereen een paar onvergetelijke dagen te bezorgen.

Groetjes, Wilma.

Klik hier om alle foto's te zien in ons Dorpslopers-album