verslag door Leo

Dorpslopers Bootcampers

logoAfgelopen zondag was het zover, een 13-tal Dorpslopers waren present in Oirschot op de legerbasis om de Obstacel run over 10 km. te volbrengen.
Er waren 4 debutanten aanwezig die ’n jaar lang elke zaterdag om 7.30 uur present waren bij de Spartelvijver om de omstandigheden van deze run onder de knie te krijgen. En dat is gelukt! Inge, Annemiek, René en Anouk waren deze groentjes die het voltreffelijk gedaan hebben.
De andere 10 atleten hadden al verschillende runs op hun naam staan.

De pech kwam bij Nienke vorige week. Ze kreeg een ontsteking aan de schouder dus was ze genoodzaakt om haar startbewijs door te geven aan Robert.

De controle bij het opgaan van de legerbasis was wel streng, iedereen moest zich legitimeren. Toen we eenmaal binnen waren begonnen er toch al wat vragen naar boven te komen. 'Moeten we zoveel zwemmen als vorig jaar?' Met die vorst van afgelopen week was dit geen prettig vooruitzicht.

Allemaal een shirt opgehaald en het wachten kon beginnen. Even de laatste kilometers gecontroleerd en toen aangesloten in de startrij.
Om de 5 minuten werden er een 100-tal lopers weggeschoten. Van te voren kreeg elke groep nog een degelijke warming up en werden we nog wat opgepept.

We waren onderweg. Er vormden zich al snel groepjes van de Dorpslopers. In het eerste groepje zaten Jeffry, Loes, Robert en Harm. Ruud sloot zich later aan.JeffryPeter had de pech dat hij na 4 kilometer last kreeg van z’n rug. Hij zat in het tweede groepje samen met Inge en Jessy en de rij werd gesloten door René, Annemiek, Anouk, Sandra en Leo.

De hindernissen volgden elkaar snel op: over buizen, onder balken, over muurtjes, tijgeren onder een tank en touwen, over containers en door ondiep water lopen. Toen een paar kilometer door los zand afgewisseld met heuveltjes. De berg die we moesten beklimmen namen we met gemak. Toen de moddersloot opdoemde onstond er een file van lopers, dit kwam omdat de snelheid in het modderbad niet zo hoog lag. We moesten ook nog een zak zand van 5 kg een 200 meter verder neerleggen. De sproeiers kwamen in zicht en dat was een teken dat het parcours op zijn einde liep.

Iedereen kwam moe maar zeer voldaan over de finish. Er was dit jaar iets minder water en het was niet zo diep. De groentjes waren zeer te spreken over het parcours en waren hartstikke trots op hun prestaties. Zo zijn we toch niet voor niets elke zaterdagmorgen vroeg uit ons bed gekomen. En de trainingen op de zaterdagmorgen sloten precies bij deze run aan.

Dus voor Dorpslopers die in dit verhaal een uitdaging zien begin aanstaande zaterdag om 7.30 uur met de trainingen voor volgend jaar.

                                                               de Bootcampers

Benieuwd naar de uitslagen? Klik hier. Je kunt o.a. op naam zoeken

Voor foto's, die goed laten zien wat de deelnemers moeten doorstaan, klik hier
(alleen toegankelijk als je facebook hebt)