Sfeerverslag eindejaarsactiviteit Dorpslopers 2014

door: Jeanette Fluit

Zaterdag 27 december. Het heeft vandaag flink gesneeuwd, en geen zinnig mens zou met die blubber-sneeuw de straat op gaan. Maar tegen de klok van 7 uur glibberden er zo’n 53 Dorpslopers richting de Smidsstraat.

Binnen in de schuur van Toon was het lekker warm. Nadat de deelnemersbijdrage afgedragen was, de groepjes gevormd, een duidelijke instructie was verstrekt, trok iedereen naar het Myrthaplein.

De  ADHD-ers onder ons - we zullen geen namen noemen – konden het natuurlijk niet laten om enthousiast sneeuwballen te gaan gooien. Fotograaf Wendy legde alles vast, voor in het Dorpslopers-fotoarchief.

De enveloppen werden uitgedeeld en de groepjes verspreidden zich over de straten van Hooge Mierde. Een leuke onconventionele speurtocht . Schoorstenen tellen, Pays-Bas vinden op een huis, waar staat een zonnewijzer, hoeveel huizen staan er in de Molenhof? De meest interessante vragen kwamen voorbij, al hobbelend van straat naar straat.

Onderweg kwamen we clubgenoten tegen, soms wel 3x achter elkaar. Ondanks het moordend fanatisme, bleef men elkaar toch steeds vriendelijk groeten.

Grote hilariteit vanwege ‘Karel’, die deze marathon op grote groene rubberen regenlaarzen aflegde.

Op tijd terug op het Myrthaplein, want strafpunten dreigden, en vandaar terug naar de schuur van Toon, alwaar heerlijke snert, koffie, warme chocolademelk en verrukkelijke wafels op ons wachtte.

Sjef V. en Roy hadden in de keuken gestaan voor de erwtensoep, Jeanne (Vosters) en Lea waren met het befaamde wafelrecept van Ria aan de slag gegaan.

Onder het genot van de versnaperingen, en vol spanning, werd de uitslag van de speurtocht bekend gemaakt. 
De ad hok samengestelde wandelgroep nr. 11: Mien, Mia, Kees, Janet, Marijke en Roy, werd 1e bij de wandelaars, met 20 punten.

Groep 2: Nel, Thea, Thea, Johan, Jeanne, Sjan - 19 punten.
Groep 1: Conny,  Annie, Helma, Karin, Rob en Sjef – 17 punten.

Ook de hardlopers lagen met hun puntentotaal dicht bij elkaar, het was letterlijk een nek aan nek race. De meeste punten (28) werden door team 5 behaald: Suzan, Eva, Nienke en Marion R.

***Note van de redactie: 50% van de teamgenoten van dit team zit in het eindejaars- commité. En 25% van de teamgenoten is bovendien ook nog eens getrouwd met iemand uit het eindejaars-commité.

Toevallig?

Doorgestoken kaart?

Vertrouwen wij dit?

Gediskwalificeerd?

Dacht het wel!

Groep  6: Jeanne, Bert, Mieke, Sandra C. en Jeanette, hadden met 27 punten ook een geweldige score. Evenals groep 7: Harrie, Karel en Antoinette. Die helaas met heel veel strafpunten toch op de laatste plaats eindigden.
Groep 3: Jos, Ilse, Wim en Sjef V. 
&
Groep 10: Francien, Marjan, Rachel, Marianne en Harm - 26 punten.
Groep 9: Wima, Anja K., Aukje, Ruud en Monique - 25 punten.
Groep 8: Robert, Ad, Geert, Tonny en Anouk - 22 punten.
Groep 4: Lea, Jacqueline, Maud en Letty – 21 punten.

De rest van de avond werd er gezellig gebuurt, gedronken en gelachen. En tegen een uur of half één probeerden de laatsten naar huis te gaan.

Dat viel niet mee, met de aangevroren sneeuw en gladheid. Enkele dames overwogen nog om bij Toon te blijven logeren. En de fiets van Wilma moest even bij het kacheltje ontdooid worden, voor gebruik. Ook de auto van Jeffry en Suzan was moeilijk van zijn plaats te krijgen, maar met vereende kracht kon de Citroën (wat anders?) toch achteruit geduwd worden.

Al met al een zéér geslaagd evenement.

Bedankt: Wendy, Sjef, Suzan, Jeffry, Petra, Eva, Robert, Jan en Geert! Echt super!