Wim the barefoot runnerIs wim, de barefoot renner, het zwijgen opgelegd of heeft het toch iets met hardlopen te maken?

Ik, wim, zal nu vaker in groep 2 gaan lopen dan in groep 1. Lopen zij nu te hard voor mij!!?? JA en NEE……

Sommigen weten al dat ik bij het hardlopen nu aan het leren ben om continue door mijn neus in en uit te ademen. Mijn neus moet dus nu ook getraind worden.

Waarom doe ik dit? :

Gebleken is dat een tekort aan CO2 in het lichaam de opname van zuurstof in het lichaam verminderd. Bij een mond in-mond uit en neus in –mond uit ademhaling verdwijnt er teveel CO2 uit het lichaam waardoor er een tekort aan zuurstof in de cellen ontstaat. Hierdoor ontstaan vele ziektes. Co2 is een hulpstof nodig voor opname van zuurstof en geen afvalstof zoals men overwegend denkt.

Ademen doen we 20.000 keer op een dag. Eten 3 keer. Door gezond voedsel te eten kun je al veel gezondheidsresultaten behalen. Met ademen daarbij dus heel veel….

Een Russische arts/wetenschapper Buteyko heeft dit ontdekt. Als je zijn ademhaling volgens zijn methode volgt, zeer veel ziektes kunnen genezen. Veel successen zijn behaald bij mensen met Astma, hyperventilatie, kanker, diabetes etc. Een verdere uitleg voert te ver. Daarom voor geïnteresseerden hier de website www.buteyko-instituut.nl een gespecialiseerde therapeut is een noodzaak.

In het begin zal ik minder hard lopen dan voorheen maar dit kan na een goede neustraining verbeteren. Als ik het niet probeer zal ik het niet weten.

Een tip nog…. Als je snurkt of ‘s nachts de neusademhaling wilt trainen…. Plak je mond dicht met tape dan adem je in je slaap door de neus. Voordeel is ook dat je niet meer praat en snurkt in je slaap en dus je geheimen je geheimen blijven. ;-). Hierdoor stijgt je CO2 en daardoor de opname van zuurstof.

Dus als ik een tijdje zwijgzaam ben als ik naast je loop, heeft dat niets te maken met jou maar alles met willem de zwijger.

Groeten van wim van den assum

www.zerofield.nl