Dorpslopers,

Als ik dit aan het schrijven ben schijnt er een warm voorjaarszonnetje, dit maakt de trainingen een stuk aangenamer.

We hebben afgelopen weken weer verschillende aktiviteiten gehad zowel tijdens het trainen als op andere avonden.

Onze koek en choco tocht was een prachtig uitgezette ronde van verschillende afstanden. Het weer en parcours werkten ook goed mee. Hiervoor nog dank aan Aukje en Geert die de ronde uitgezet hebben.

Daarna een avondloop door een zestal lopers die door de donkere bossen hun weg moesten vinden. Ook dit was een beleving die we nog wel vaker zullen doen.

De lezing 'sport en voeding' door Marianne Mascini is zeer goed ontvangen in de groep. De lopers die er geweest zijn weten dat water drinken voor, tijdens en na de training zeer belangrijk is. Enne... binnen 20 minuten na de training eiwitten nuttigen!
Frank wil hierop inspringen door kwark te gaan verkopen na de training, zo kan iedereen zijn spieren goed voeden, na een actieve training.

Op de enquête van de EHBO en bediening van de defibrillator is veel reactie opgekomen, dit gaan we als bestuur de komende weken evalueren en we gaan de nodige stappen ondernemen.

De trainingen worden op het ogenblik, zo net na de winterperiode, ontzettend goed bezocht. Afgelopen zondag telden wij een 70-tal deelnemers. Zowel wandelaars als hardlopers. Dit vinden wij als trainers een goed teken. De hardlopers zijn over de 3 loopgroepen evenredig verdeeld, dit is voor de trainers fijn maar de lopers plukken hier ook de vruchten van.

We beginnen begin april weer met een cursus Start met Lopen. Diegenen die interesse hebben kunnen zich alvast melden op de woensdagmorgen om 9 uur bij de Spartelvijver. Laat dit even weten bij Leo tel. 06 - 5051 5466. De trainingen voor deze loopcursus vinden plaats op de zondag en woensdagmorgen, beiden om 9.00 uur bij de Spartelvijver.

Ook beginnende en gevorderde lopers die een team sport beoefenen zijn wederom welkom op een van onze trainingen.

Voor de wandelaars staan er twee activiteiten op de agenda. Samenloop voor Hoop en de Bloesemtocht. Aan deze activiteiten kunnen natuurlijk ook onze hardlopers deelnemen. Meer info op onze homepagina.

Nu wens ik nog de loper(sters) die een dezer weken een wedstrijd gaat lopen heel veel succes toe.

Maak een verslag van de voorbereiding en de wedstrijd en stuur dit door naar Jeanette. Leuk, informatief en leerzaam voor de andere Dorpslopers!

 

groet, Leo