Dorpslopers,

16 December is de jaarafsluiting van het Dorpslopers-loopjaar 2017. Wij hebben dit jaar gekozen om dit op een zaterdagavond te organiseren na de natuurloop die om 14.00 uur begint. De afsluiting van het jaar is dan vanaf 18.00 uur met een barbecue bij de Spartel. Je kunt je opgeven via de welbekende link op de website. (Hier rechts in het scherm)

Marianne Mascini  heeft het lief en leed  bij onze vereniging  weer in kaart gebracht, op het ogenblik zijn er toch niet zo veel spectaculair langdurige geblesseerden bij gekomen. Iedereen geeft aan om weer zo snel mogelijk te beginnen. Ilse en Jeanette zullen binnenkort weer aansluiten.

Op 10 december is er weer de tradionele L' Avant Sylvestre Cross in Reusel. Deze crossloop heeft diverse afstanden te beginnen bij 2 tot de 10 km. toe. Ook is er een wandeltocht uitgezet van +/- 10 km. Wandelaars even met Johan en Jan overleggen hoe of wat.

Nu het weer wat slechter wordt en de temperaturen zakken tot rond het vriespunt, is het wel belangrijk wat voor loopkleding  je tijdens de training  moet dragen. Zorg in ieders geval dat je altijd iets warms bij hebt om naar huis te fietsen. Ook tijdens het lopen dubbele laag voor bescherming van je bovenlichaam.  Een thermo shirt en een loopshirt is de beste kleding. Bij een goed kwalitatief thermoshirt  blijft de huid droog, en zorgt het ervoor dat het zweet naar het andere loopshirt gaat. Ook voor de benen raad ik aan om een lange loop tight te dragen, je hebt ze speciaal voor de winterse kou. En dan natuurlijk handschoenen en een muts ter bescherming van je oren.

Leo