Hallo Dorpslopers,

We naderen het einde van het jaar, zoals jullie gehoord of gelezen hebben sluiten wij dat af op zaterdag 16 december.
Deze week wordt onze Natuurloop in diverse weekbladen gepubliceerd en de folder is te delen op facebook. Dus met z’n allen delen zodat er vele lopers en wandelaars kunnen deelnemen aan de Natuurloop.

De opbrengst van het startgeld besteden wij aan een goed doel. Welk doel wordt door de lopers van de natuurloop bepaald. Iedereen mag een goed idee invullen op het inschrijfformulier. De uitslag, wie de meeste stemmen heeft gekregen heeft, wordt dezelfde dag bekend gemaakt.

Na de Natuurloop sluiten wij deze dag af vanaf 18.00 uur met een barbecue bij de Spartelvijver. Alle leden zijn  hiervoor uitgenodigd. De onkosten voor de barbecue bedragen € 5,00, de consumptie’s zijn voor eigen rekening. We moeten natuurlijk wel weten hoeveel personen aansluiten bij de barbecue, dus even aanmelden via de site.

Voor onze starters wordt deze dag ook nog een examen dag, zij gaan als test de afstand van 5 km. samen met de trainers volbrengen.

Het is mooi om te zien dat er elke zondag een groene golf beweegt richting Spartelvijver, maar wij als trainers vinden dat de golf steeds later arriveert bij de Spartelvijver. Het is voor ons moeilijk om de tijd van 9.00 te halen voor het begin van de training. Dit heeft weer gevolg voor de eindtijd van de trainingen. De trainers hebben een programma voor de training van minstens 5 kwartier, en meestal van 1,5 uur. Dus ze moeten half weg de training de keuze maken. "Werken wij het af zoals gepland of kappen we er mee om niet te laat terug te zijn bij de Spartelvijver". Dit laatste is niet mijn voorkeur, want in elke training zit een bepaalde. opbouw die ten goede komt aan de loper. Dus kom op tijd liefst 10 min. voor aanvang. Ik weet het: er moet nog zoveel bepraat worden voordat er getraind kan worden. En dan komt Leo nog een keer met wat mededelingen en dan is het zo laat.

Onze bootcampers-groep groeit gestaag Om 7.30 uur een 10 tal mensen en dit aantal halen wij om 8.45 uur ook. Dus een succes om met 2 groepen verder te gaan. We kunnen nog wel leden gebruiken maar een ledenstop zit eraan te komen.

Onze wandelaars zitten op het ogenblik ook in een flow, elke week melden zich een 20 tal wandelaars bij de Spartelvijver. Het voorstel van mij (Leo) om met 2 groepen te starten is iets waar ze nog over na moeten denken.  Het sociale groepsgevoel wordt een beetje ondermijnt. Wordt vervolgt.

Leo