De Dorpslopers kennen naast de hardloopgroep ook een wandelgroep.

We hebben een actieve, gemengde wandelgroep die wordt begeleid door een enthousiaste wandeltrainer.

Op de zondagochtend wordt er om 9.00 uur gestart vanaf de Spartelvijver, onze vaste vertrekplaats. Ook op de woensdagavond wordt er getraind: van 19:30 uur tot 21:00 uur. Vertrek vanaf de Koestraat.

Een training duurt ongeveer anderhalf uur, waarbij begonnen wordt met een verantwoorde warming-up (met losmakende en spierversterkende oefeningen). Tevens wordt gelet op de juiste wandelhouding. Na het kernprogramma, het wandelen op zich, volgt er een cooling-down met als doel het verwijderen van de afvalstoffen uit de spieren en het terugbrengen van de hartslag tot de rustfase.

Naast het bewust gezond bezig zijn in de natuur is ook het sociale aspect van wezenlijk belang. Er blijkt nooit gebrek aan gespreksstof en vaak wordt er ook heel wat afgelachen.

Doordat de gemeente Reusel-de Mierden over prachtige natuurgebieden beschikt, spelen de trainingen zich hoofdzakelijk daarin af.

Het doel van de wandelgroep is tweeledig: naast het bewaken van de eigen gezondheid door al wandelend het lichaam te trainen, geeft het actief bezig zijn in de natuur ook veel geestelijke verrijking en de broodnodige ontspanning aan de mens zelf.