Welkom & Info

Wij zijn een gezellige gevarieerde hardloop- en wandelvereniging, met als thuisbasis ‘de Spartelvijver’ in Hooge Mierde. Ook bootcamp behoort tot de mogelijkheden.

Ons doel is gezamenlijk sportief bezig zijn en zoveel mogelijk mensen motiveren om te gaan wandelen, hardlopen of mee te doen met de bootcamp.

Zowel beginners als gevorderden worden begeleid door goed opgeleide trainers. Of het nu gaat om het trainen voor een (halve) marathon, of om gewoon je conditie op peil te houden, bij ons ben je welkom.

Starters (hardlopen) worden op verantwoorde wijze begeleid, in een lessenreeks van 10 weken.
Na deze 10 weken kan men doorstromen naar één van de hardloopgroepen. (groep 1, 2 of 3 al naar gelang je ambitie)

Geschiedenis

Op 5 maart 2006 werd er vanaf de Weeldse dijk voor het eerst een start-to-run cursus aangeboden door 4 enthousiaste trainers: Leo van Avendonk, Sjef van Beers, Piet v.d. Heijden en Jac Naus.
Op dit moment is alleen Leo nog betrokken bij onze vereniging.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de cursisten zouden doorstromen naar een vereniging in de buurt. Dit gebeurde echter niet en zo ontstonden er gaandeweg verschillende groepen met ieder hun eigen niveau qua tempo en afstand.

Ergens richting 2013 ontstond op natuurlijke wijze de naam ‘De Dorpslopers’. En ook kwam er een wandelgroep. Het ledenaantal groeide gestaag en er werden hulptrainers opgeleid.

5 februari 2013 is loop- en wandelgroep de Dorpslopers een officiële vereniging geworden. We kregen een logo, bedachtend de verenigingskleur en er kwam een eigen website. Inmiddels kun je ook voor bootcamp bij de Dorpslopers terecht.